0745.600.213 stoma.melman@yahoo.com
Select Page

Necesitatea CBCT-ului

Imagistica avansată pentru diagnostice mai precise și tratamente personalizate

Dentist Melman

“Zâmbetul tău este cartea noastră de vizită.”

CBCT – Cone Beam Computer Tomography, înseamnă o tomografie computerizată cu fascicul conic. Această investigație a însemnat un “salt imens în diagnosticarea și planificarea tratamentului” stomatologic, oferind rezultate extrem de fidele a zonei de interes. Metoda de investigație 3D este simplă, se desfășoară rapid, accesibilă ca preț si extrem de fidelă. Imaginile obținute astfel sunt într-un raport de 1:1 cu cele reale.
Tehnologia CBCT a deschis orizonturi noi pentru utilizarea imagisticii tridimensionale(3D) ca instrument de diagnosticare și planificare a tratamentului în ortodonție, parodontologie, implantologie, ORL și chirurgie orala și maxilo-facială.
CBCT-ul este una din examinările care nu pot fi interpretate corect fără un software instalat pe un calculator, telefon mobil sau tabletă. Rezultatele imaginilor CBCT sunt un indicator către zonele de exploatare.

        Această tehnologie a revoluționat domeniul stomatologiei, permițând medicilor stomatologi să diagnosticeze și să trateze mai precis o serie de afecțiuni dentare și ale maxilarelor, precum:

  1. Afecțiuni ale rădăcinilor dentare: CBCT-ul poate oferi o imagine detaliată a structurii și stării rădăcinilor dentare, precum și a țesuturilor din jurul acestora. Această informație poate ajuta medicul stomatolog să planifice tratamentele endodontice sau extracția dintelui.

  2. Evaluarea implanturilor dentare: CBCT-ul poate oferi imagini detaliate ale osului maxilar, inclusiv densitatea și grosimea osului. Aceste informații sunt esențiale pentru planificarea implanturilor dentare, inclusiv pentru a evita leziuni ale nervilor și a altor structuri.

  3. Diagnosticarea tumorilor și a altor leziuni: CBCT-ul poate fi utilizat pentru diagnosticarea tumorilor și a altor leziuni ale maxilarelor și ale dinților. Imaginile 3D pot oferi o perspectivă mai precisă asupra dimensiunii și a formei acestora, precum și a relației lor cu alte structuri ale maxilarelor.

  4. Evaluarea articulației temporomandibulare: CBCT-ul poate fi folosit pentru a evalua structurile articulației temporomandibulare, inclusiv a discurilor articulare și a articulațiilor propriu-zise. Acest lucru poate ajuta medicul stomatolog să diagnosticeze și să trateze afecțiunile articulației temporomandibulare, precum disfuncția articulației temporo-mandibulare (ATM).

  5. Evaluarea bolilor parodontale: CBCT-ul poate oferi o imagine detaliată a densității osului și a țesutului gingival, permițând medicului stomatolog să diagnozeze și să trateze bolile parodontale, precum parodontita.

           În concluzie, CBCT-ul este o tehnică avansată și esențială pentru a asigura o diagnosticare precisă și tratamente personalizate în stomatologie. Prin oferirea de imagini tridimensionale detaliate, CBCT-ul permite medicilor stomatologi să vizualizeze cu mai mare acuratețe structurile orale și să planifice tratamente mai eficiente și mai precise. În cazul în care sunteți interesat de CBCT, contactați medicul stomatolog pentru a afla dacă această tehnică poate fi potrivită pentru cazul dumneavoastră.

dr. Adela Deliu

Contactați-ne astăzi sau
programați o întâlnire

5 + 5 =

Hours:

Monday: 9am – 8pm
Tuesday: 9am – 8pm
Wednesday: 9am – 8pm
Thursday: 9am – 8pm
Friday: 9am – 8pm
Saturdays: 9am – 1:30pm