0745.600.213 stoma.melman@yahoo.com
Select Page

Proteza dentară

O soluție clasică și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă

Dentist Melman

“Zâmbetul tău este cartea noastră de vizită.”

Atunci când problemele dentare complicate și netratate din timp duc la pierderea dinților, soluția este protezarea fixă sau mobilă.

Protezarea fixă se poate realiza atunci când numărul de dinți absenți este redus, iar zona edentată este mărginită anterior și posterior de dinți cu implantare bună, ce pot susține o punte.

Proteza mobilă sau mobilizabilă, parțială sau totală, reprezintă o variantă terapeutică pentru substituirea mai multor dinți absenți sau chiar a tuturor dinților. Această variantă terapeutică este cea de elecție atunci când nu sunt prezenți pe arcada suficienți dinți ce ar putea susține o punte dentară.

Ce este proteza dentară?
Proteza dentară este un element fix sau mobilizabil care înlocuiește dinții absenți.

Cele fixe (punțile dentare) pot fi realizate integral din materiale acrilice, metalice, din ceramică sau din zirconiu, pot fi semifizionomice sau pot fi total fizionomice.

Protezele mobile sunt realizate din rășini acrilice și pot încorpora ceramică pentru o estetică mai bună sau metal pentru un sprijin structural adițional.

Există doua tipuri de proteze dentare mobile: parțială și totală. Proteza va avea un aspect natural și va restabili funcțiile aparatului dento-maxilar și zâmbetul, mai ales atunci când sunt corect îngrijite.

dr. Ioana Tarchila

Contactați-ne astăzi sau
programați o întâlnire

12 + 7 =

Hours:

Monday: 9am – 8pm
Tuesday: 9am – 8pm
Wednesday: 9am – 8pm
Thursday: 9am – 8pm
Friday: 9am – 8pm
Saturdays: 9am – 1:30pm