0745.600.213 stoma.melman@yahoo.com
Select Page
SE POATE SI FĂRĂ AC!

CASANDRA  ZAPARTAN

Medic Dentist

%

Aleg anestezia fără ac

Principalele temeri cu care majoritatea persoanelor se confruntă atunci când trebuie să meargă la stomatolog este frica de durere, adică mai exact frica de orice manoperă stomatologică care poate provoca un anumit grad de durere sau disconfort. Printre aceste manopere se număra și anestezia.
Teama de ace reprezintă motivul principal pentru care pacienții amână vizita la stomatolog. Din păcate ei ajung doar atunci când problema dentară este într-un stadiu avansat iar manopera devine una mult mai complexă, anestezia fiind necesară.

Ştiai că se poate face o anestezie şi fără ac?

Mulțumită cercetătorilor de la Universitatea MIT, anestezia poate fi administrată pacienţilor prin folosirea unui mic jet de înaltă presiune, care pătrunde în piele fără a mai fi nevoie de ac. Substanța folosită pentru anestezie pătrunde în corp cu o viteză similară cu cea a sunetului, de 340 de metri pe secundă. Noua invenţie poate fi folosită la viteze diferite, suportând de asemenea volume diferite. Timpul de răspândire a anesteziei  se reduce la jumătate, acest lucru fiind în favoarea  pacientului. Imediat după intervenţie, pacientul îşi poate relua activităţile zilnice, fără a fi deranjat de senzaţia neplăcută de amorţeală.

Atât adulţii, cât şi copiii, pot să beneficieze de acest sistem, inovativ, eliminând astfel disconfortul şi frica resimţite după administrarea anestezicului.
Noua tehnologie este pusă în practică prin utilizarea unor dispozitive uşor de folosit.

În concluzie, modelul Needle free injection oferă:

– eliminarea fricii de ace, pacienții simțindu-se mult mai relaxați atunci când vin la stomatolog.
– reducerea numărului de accidentări prin înțeparea cu ace și scăderea numărului de îmbolnăviri încrucișate.
-reducerea timpului de tratament. Injecția cu jet  poate scurta timpul de tratament din cauza dispersiei eficiente.
-Simplu și ușor de folosit.
– Absorbție mult mai rapidă.
-Cantitatea de anestezic redusă permitand administrarea asfel, a mai multor anestezii decat in cazurile clasice.

      Cabinetul Stomatologic Melman vă așteaptă de acum și cu această alternativă. Vă invităm să solicitați anestezia fără ac; ea  nu presupune costuri suplimentare în schimb vă poate schimba percepția despre stresul în cabinetul de medicina dentară.

“Zâmbetul tău este cartea noastră de vizită.”

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *